De Cervatiuc Alin0 comentarii

Un împrumut pe termen lung este un credit de la o banca sau o Instituție financiară a cărui principală caracteriștica este o perioadă lungă de rambursare, adică mai mare de 7 ani. Această finanțare se opune astfel creditului pe termen scurt sau mediu – de la cateva zile la 7 ani.

Iată diferitele forme de finanțare pe termen lung:

ipoteca pe 8, 10, 20 sau 30 de ani;

un imprumut cu obligațiuni pe 8 ani;

un imprumut de afaceri pe 10 ani alocat achiziției de echipamente.

imprumuturile se negociază in funcție de profilul celui ce doreste sa se imprumute, de strategia Instituției și de situația economică.

Trebuie sa știți ca, cu cât perioada de amortizare este mai lungă, cu atât costul total al finanțării va fi mai scump, iar rata dobânzii depinde de climatul de afaceri, de profilul celui ce imprumuta și de natura proiectului.

Din ce in ce mai mulți cumpărători de locuInte iau împrumut pe termen lung. Drept dovadă, un imprumut mediu actual este de 18 ani!

Leasing-ul, un împrumut pe termen lung?

Leasingul se se desfășoară in general pe o perioadă de 10 până la 15 ani și permite diferite tipuri de Investiții. Acestea pot fi atât materiale (imobiliare, vehicule profesionale, mobilier de birou, echipamente IT, echipamente de producție etc.), cât și nemateriale (licențe sau cerInte de capital de lucru, de exemplu).

împrumut pe termen lung: avantaje deja cunoscute

Avantajul nr. 1 al creditului pe termen lung rămâne același, Indiferent dacă este vorba de un imprumut profesional sau personal: face posibilă reducerea termenelor de rambursare a creditului (rate lunare).

in plus, este mai ușor pentru start-up-uri sau companiile tinere să se imprumute pe termen lung. intreprinderile aflate in faza de start nu sunt, in general, suficient de stabile din punct de vedere financiar pentru a se putea imprumuta pe termen scurt și a rambursa rate lunare mai mari.

Un alt avantaj semnificativ al creditului pe termen lung este posibilitatea ca afacerea (ca și pentru persoana fizică) să imprumute o sumă mai mare, Intr ucât rambursarea va fi eșalonată in timp.

O metodă de finanțare care nu este intotdeauna potrivită

in ciuda avantajelor menționate doar, imprumuturile pe termen lung de afaceri vin, de asemenea, cu riscuri și dezavantaje de care este important să fii conștient atunci când il comtractezi.

in primul rând, trebuie să știi că un un împrumut pe termen lung necesită de cele mai multe ori un depozit și/sau o garanție. Aceasta inseamnă că, in caz de insolvență a companiei, creditorul (banca sau Inst ituția de credit) poate sechestra această garanție (de exemplu, mobilierul ipotecat).

Apoi, in ciuda reducerii termenelor de rambursare, poate fi in cele din urmă mai puțin Interesant să se imprumute pe termen lung: povara dobânzii este mult mai greu de suportat!

După cum am subliniat mai sus, imprumutul pe termen lung nu este, de asemenea, o soluție ideală pentru start-up-urile in stadiu incipient sau companiile cu o stare financiară proastă.

În concluzie, un împrumut pe termen lung este atractiv pentru companii dacă face parte dintr-un plan de finanțare in concordanță cu realitatea lor financiară, dar și cu proiectul (proiectele) lor.

Acordă o notă acestei oferte de credit!
[Total: 0 Media: 0]

Alte articole despre credite online

VREI PÂNĂ LA 15.000 LEI ÎN 48 DE ORE?

Aplică mai jos ⤵