De Cervatiuc Alin0 comentarii

În România, majoritatea împrumuturilor de tipul credit până la salar sunt de valori mici (aproximativ 1000 de lei). Dacă împrumutați mai mult de 1000 de lei, dobânda maximă pe care o poate percepe un creditor este mai mică. Creditorii ce oferă credit până la salar nu vă pot da mai mult de 50% din salariul lunar într-un singur împrumut.

Trebuie să fiți de acord să rambursați împrumutul pentru ziua de plată într-o perioadă scurtă de timp, în mod normal 14 până la 28 de zile. Cel mai lung timp pe care îl puteți obține este de 62 de zile, sau aproximativ două luni. Dacă împrumutul durează mai mult, creditorul s-ar putea să nu vă perceapă atât de multă dobândă cum ar face-o în mod normal.

Majoritatea creditorilor nu fac o verificare a creditului înainte de a acordă un credit până la salar. De obicei, ei cer persoanei:

să dovedească că este angajată de trei luni;

o dovadă a adresei lor, cum ar fi o factură de utilități;

să le furnizeze informații despre un cont curent.

Când o instituție financiară este de acord să vă acorde un credit până la salariu 2022, trebuie să semnați un contract de împrumut. Procedând astfel, sunteți de acord să rambursați împrumutul, împreună cu dobânda și comisioanele percepute de către creditor.

Creditorii de acest fel percep o rată a dobânzii și comisioane mult mai mari decât băncile sau companiile de carduri de credit.

Până când acest credit până la salar nu este achitat, nu puteți obține altul.

De obicei, împrumuturile până la salariu trebuie rambursate dintr-o dată la sfârșitul termenului împrumutului. Dar dacă împrumutul pentru care solicități este al treilea într-o perioadă de 63 de zile, creditorul ar trebui să vă ofere un plan de plată extins.

Este important să știți cum funcționează un credit până la salar înainte de a semna un contract de împrumut. De exemplu, trebuie să știți clar:

cât vă împrumutați;

cât trebuie să plătiți;

în câte zile trebuie să rambursați această sumă;

cum ar trebui să rambursați această sumă;

dacă vă puteți rezilia contractul de împrumut.

Înainte de a aplică pentru un credit până la salar, gândiți-vă la alte soluții posibile pentru a vă rezolva problema. De exemplu, ați putea solicită consiliere de credit. Acest lucru vă poate ajută să stabiliți un plan de rambursare a datoriilor. Dacă aveți nevoie de numerar pentru o perioadă scurtă de timp, trebuie să știți că v-ar costă mai puțîn să vă folosiți cardul de credit.

Dacă nu vă puteți plăti un credit până la salar la timp, cel mai bun lucru este să spuneți creditorului. Încercați să ajungeți la o înțelegere cu el asupra unui nou plan de rambursare. Rețineți, totuși, că el nu are dreptul să vă acorde un nou împrumut până când primul nu a fost rambursat.

Dacă nu puteți conveni asupra unui nou plan de rambursare cu creditorul, acesta poate:

Să adauge dobândă după expirarea termenului de rambursare, cu o rată destul de consistentă;

taxe de întârziere și alte taxe;

trimite dosarul la o agenție de colectare;

va da în judecată în instanța pentru credite mici.

Evitați complicațiile plătind la timp și cheltuind cu măsură!

Acordă o notă acestei oferte de credit!
[Total: 0 Media: 0]

Alte articole despre credite online

VREI PÂNĂ LA 15.000 LEI ÎN 48 DE ORE?

Aplică mai jos ⤵