De Cervatiuc Alin0 comentarii

Suma maximă a împrumutului se referă la cea mai mare sumă pe care o instituție financiară sau o bancă o autorizează un solicitant să o împrumute. Suma maximă a împrumutului se aplică cardurilor de credit, împrumuturilor standard și conturilor cu linie de credit.

Credit maxim în funcție de venit: ce sume poți obține?

Suma maximă a împrumutului este cea mai mare limită pe care un creditor o poate permite unui solicitant să o împrumute.

În timpul procesului de subscriere, creditorii aprobă suma maximă a împrumutului evaluând istoricul de credit al debitorilor și raportul datorie-venit.

Pentru a accesa suma maximă a împrumutului, un împrumutat trebuie să aibă un istoric de credit bun și un scor de credit mai mare.

Înțelegerea conceptului de credit maxim în funcție de veniti

Există mai mulți factori care intră în joc atunci când se determină suma maximă a împrumutului în timpul procesului de subscriere. De obicei, suma maximă a împrumutului este recomandată pe baza raportului datorie-venit al împrumutatului. Raportul îi ajută pe creditori să determine posibilitatea debitorului de a rambursa împrumutul și suma maximă a împrumutului la care poate accesa fiecare împrumutat.

Un raport mai mare datorie-venit sugerează o povară mai mare pentru împrumutat atunci când rambursează împrumutul. Creditorii preferă debitorii cu un raport datorie-venit de cel mult 36%. Diversificarea riscului unui creditor poate determina și valoarea maximă a împrumutului care trebuie autorizat. Alți factori care sunt luați în considerare în timpul procesului de subscriere includ istoricul de credit și scorul de credit.

Împrumut negarantat

Creditarea negarantată este cazul în care instituțiile financiare acordă o linie de credit negarantată, asumându-și în același timp un risc mai mare. În caz de neplată, bunurile împrumutatului nu pot fi sechestrate. Un exemplu de creditare negarantată este un card de credit. Emitenții de carduri de credit determină limita de credit sau limita maximă a împrumutului prin procesul de subscriere.

Istoricul de credit este unul dintre factorii esențiali pe care emitenții iau în considerare atunci când determină capacitatea debitorilor de a rambursa un împrumut. Factorii suplimentari pe care emitenții de carduri de credit iau în considerare sunt remarcile derogatorii și numărul de întrebări. De exemplu, un solicitant al cărui istoric de credit este afectat de hotărâri civile, drepturi fiscale, falimente și colectări poate să nu se califice pentru un împrumut sau poate fi limitat la o limită maximă scăzută de împrumut. Emitenții țin cont și de istoricul de muncă al unui solicitant cand ofera uncredit maxim în funcție de venit.

Cardurile de credit negarantate pentru un debitor individual sau corporativ sunt dificil de accesat sau de calificat. În mod ilustrativ, o companie poate dori să-și extindă afacerea folosind o linie de credit și va fi obligată să ramburseze fondurile din profiturile viitoare ale afacerii.

Creditorii iau în considerare doar acordarea de astfel de credit maxim în funcție de venit unei companii cu o bună reputație și care este bine stabilită. Chiar și așa, creditorii percep dobânzi mai mari sau limitează suma maximă a împrumutului la care poate accesa împrumutatul pentru a compensa riscul crescut. Prin urmare, creditorii percep, în general, o rată a dobânzii mai mare pentru liniile de credit negarantate din cauza riscului de credit ridicat.

Acordă o notă acestei oferte de credit!
[Total: 0 Media: 0]

Alte articole despre credite online

VREI PÂNĂ LA 15.000 LEI ÎN 48 DE ORE?

Aplică mai jos ⤵