Visezi la o casă care să ți se potrivească? Soluția: construiește-ți casă la comandă! În primul rând, trebuie să estimați suma tranzacției, pentru a-ți da seama de câți bani trebuie să te împrumuți. Apoi, îți vei dezvoltă pachetul financiar, cu metodă de rambursare care se potrivește cel mai bine cu capacitatea ta de împrumut. Pasul final este să determini asistența pe care o poți solicită pentru a finaliza creditul pentru construcția casei.
Pentru a finanța construcția unei case, contractarea unui credit ipotecar este calea clasică. Însă spre deosebire de un împrumut acordat pentru cumpărarea unei proprietăți vechi, finanțarea unei noi proprietăți are propriile reguli, în special când vine vorba de eliberarea de fonduri.
Înainte de a aplică pentru un credit finalizare construcție, mai trebuie să ai o idee despre cât te va costă proiectul tău. Această este baza oricărui proiect. Va trebui să faci față la două cheltuieli majore:
Achiziționarea terenului pe care îți vei construi casă (cu excepția cazului în care o deții deja);
Construcția structurii în sine.
Desigur, mulți factori vor influența bugetul, precum dimensiunea terenului și a casei, amplasarea acestuia, materialele folosite, utilizarea forței de muncă calificate, calitatea armăturilor etc. De asemenea, rețineți că, dacă nu cumpărați o parcelare, va trebui să planificați cheltuielile pentru deservirea terenului și racordarea acestuia la rețelele de electricitate și gaz. Se vor adăuga și alte costuri de tranzacție imobiliară (comisionarii notariale, comisioane de agenție) și cele legate de metodă de finanțare aleasă (în special dobânda la credit finalizare construcție).
Finanțare sub forma unui credit finalizare construcție
Detaliem aici principalele etape ale unui credit finalizare construcție, concentrându-ne în special pe costurile intermediare și impactul acestora asupra costului total al creditului.
Construcție: de la proiect până la cerința de finanțare
Primul pas înainte de a aplică pentru un credit finalizare construcție este același că pentru orice proiect de achiziție de imobile. Este important să vă definiți cu precizie proiectul și să vă determinați nevoia reală de finanțare.
Proiectul în sine: unde vrei să construieșți? Ce tip de casă îți dorești (suprafață, număr dormitoare, materiale, tehnologii)? Aveți teren pe care îl dețineți deja? În funcție de proiectul tău și de dorințele tale, poți stabili o suma de care ai avea nevoie.
Consultați profesioniștii în construcții pentru a află costurile. Puteți obține oferte complete pentru construirea unei case prin constructori independenți sau firme cunoscute la nivel național.
Nevoia de finanțare: ai strâns vreun avans? Cât de mult te poți împrumuta în raport cu venitul tău și cheltuielile pe gospodăria ta? Un studiu al situației tale personale este necesar pentru a restrânge suma de care poți beneficia.
Ca și în cazul unui credit ipotecar tradițional, puteți lua un credit finalizare construcție în concordanță cu gradul de îndatorare și capacitatea de împrumut. Regulă gradului de îndatorare de 40% se aplică în mod cert.
Pentru liniștea ta sufletească, verifică ofertele de credit finalizare construcție înainte de a te adresa unei instituții bancare. Orice leu pe care îl poți economisi va fi astfel redirecționat către mobilarea casei sau dotarea ei cu diverse aparate electrocasnice.
Comentarii recente